Tjedno izvješće o prometu

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 68 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 5, a lakših 63 prometne nesreće. U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 3 osobe, dok je lakše povrede zadobila 21 osoba.

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 68 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 5, a lakših 63 prometne nesreće. U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene 3 osobe, dok je lakše povrede zadobila 21 osoba. Prema nestručnim procjenama materijalna šteta počinjena u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 686 000   kuna. U dvjema prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale. 31. listopada stradala je pješakinja u centru grada Rijeke, a 1. studenog kraj Selca, suvozač u teretnom vozilu kojim je upravljao vozač pod utjecajem alkohola.

U navedenom je razdoblju alkotestiranje je provedeno nad 231 vozačem, a kod njih 25 je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. U odnosu na dob vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost valja reći da je najveći broj i to njih 13, u dobi od 25-35 godina života.Alkoholiziranih vozača u dobi od 18 do 25 godina bilo je 9, a onih iznad 35 godina 6. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Kod 41-godišnjeg Matuljca izmjerena je koncentracija alkohola od 2,04 g/kg. Opatijski policajci su ga 31. listopada u 23,00 sati  u Opatiji kako upravlja osobnim vozilom marke Nisan.



Stranica