Dolijao prevarant

Slika /Ri/uhicenik01.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je dana 31. listopada, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbnika.

FOTO: ilustracija
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je  dana 31. listopada, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbnika.

Osnovano se sumnja da je tijekom 2007., 2008. i 2009. godine na području Primorsko-goranske županije počinio ukupno 21 kazneno djelo i to 11 krivotvorenja isprava i 10 prijevara na štetu  hrvatskih državljana s područja ove Županije (1 izvan PGŽ) , kao i trgovačkih društava.

31-godišnjak je krivotvorenom dokumentacijom o vlasništvu nekretnina pod svojim ili tuđim imenima te iste nekretnine prodao ili pokušao prodati. Nadalje, u četiri je navrata u jednom trgovačkom centru temeljem krivotvorenih računa preuzimao u skladištu  navodno kupljenu robu; od toga su dva slučaja ostala u pokušaju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je nadalje, da je u jednom slučaju krivotvorenom dokumentacijom ishodovao potrošački kredit za kupnju tehničke robe koju je i podigao, a u počinjenju ovog kaznenog djela imao je i supočinitelja.
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 900.000 kuna.  Dio predmeta pribavljenih počinjenjem ovih kaznenih djela je i pronađen.
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.



Stranica