Rezultati akcije "Noć bez alkohola"

Slika /Ri/DSC00092.jpg-1.jpg

FOTO: ILUSTRACIJA
U noći 24/25. listopada na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija u prometu pod nazivom „Noć bez alkohola“. Njen je osnovni cilj bio prevencija teških prometnih nesreća i sprječavanje stradavanja na cestama Primorsko-goranske županije.

Ukupno 450 vozača je kontrolirano, od toga najviše – 445 vozača osobnih vozila. Od 246 vozača kod kojih je provedena kontrola na prisutnost alkohola, kod njih 40 je utvrđeno da upravljaju motornim vozilom pod utjecajem alkohola. Najveći dio tih vozača, odnosno kod njih 30 utvrđena je koncentracija alkohola između 0,5 do 1,5 g/kg, no bilo je i onih (5 vozača) koji su vozili pri koncentraciji alkohola većoj od 1,5 g/kg. Među alkoholiziranim vozačima bile su i dvije žene, ali i četiri vozača recidivista.

U odnosu na dob vozača zatečenih kako upravljaju pod utjecajem alkohola podjednak je broj onih u dobi od 18 do 24 godine života i vozača u dobi od 24 do 30 godina života.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici oduzeli su ukupno 40 vozačkih dozvola.

Valja napomenuti da je rekorder u koncentraciji alkohola 50-godišnji Bribirac. Kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 3,1 g/kg.

Oni vozači koji nisu prilikom kontrole zatečeni u prekršaju dobili su na poklon prigodan poklon – privjesak.

Inače, tijekom cijelog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske, policijski službenici su proveli kontrolu nad ukupno 508 vozača motornih vozila, a od njih 281 koliko ih je kontrolirano na prisutnost alkohola, utvrđena je alkoholiziranost kod 48 vozača. Među njima su bila i dva vozača teretnih automobila.



Stranica