Nevrijeme na kopnu i moru

Tijekom jučerašnjeg dana područje Kvarnera zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom, tučom te jakim vjetrom. Najviše štete nevrijeme je uzrokovalo na opatijskom području, gdje je usljed pada stabala u ulicama J. Rakovca, V. Nazora i kod fakulteta u Iki došlo do oštećenja na ukupno pet osobnih vozila. Visina materijalne štete prema nesručnim procjenama cijeni se na oko 75 000 kuna.

Tijekom jučerašnjeg dana područje Kvarnera zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom, tučom  te jakim vjetrom. Najviše štete nevrijeme je uzrokovalo  na opatijskom području, gdje je usljed pada stabala u ulicama J. Rakovca, V. Nazora i kod fakulteta u Iki došlo do oštećenja na ukupno pet osobnih vozila. Visina materijalne štete prema nesručnim procjenama cijeni se na oko 75 000 kuna.
Osim problema na kopnu, problema je bilo i na moru. Jaki udari vjetra te visoki valovi zadali su problema i nautičarima. Kod Rta Zaglav na zapadnoj strani otoka Cresa nasukala se jedrilica sa dvoje njemačkih turista, koji srećom nisu ozlijeđeni.

Još je jedna jedrilica jučer poslijepodne u moru kod otoka Suska zapala u probleme. U velikim naletima vjetra i valova došlo je do puknuća jarbola na jedrilici. Petoricu članova posade (državljani Švicarske) preuzela je posada motornog broda Sepen. Kod poluotoka Frkanja na području Raba troje državljana Republike Njemačke također je doživjelo havariju na brodici. Promrzli i mokri smješteni su u hotel u Rabu.



Stranica