Otkriveni kradljivci 1 200 kg kave

Slika /Ri/mirjana/DSC00077.JPG

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih  državljanina s područja Rijeke i Matulja, u dobi od 26 do 28 godina života, poradi osnovane sumnje da su počinili krađu 1 200 kg kave iz skladišta tvrtke na Kukuljanovu (kraj Rijeke).

Događaj se zbio 3. listopada u večernjim satima, kada je otuđeno pet paleta na kojima se nalazilo oko 1 200 kg kave u vrijednosti od oko 120 000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je kava završila na zagrebačkom tržištu, gdje su je prodavali po cijeni umanjenoj za pedeset posto. Utvrđen je identitet i petorice kupaca - prikrivača nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Nadalje, jedan od počinitelja i to onaj u dobi od 28 godina inače zaposlenik u tvrtci, tijekom unatrag mjesec dana u četiri je navrata provalio u ovu tvrtku sam ili u društvu sa preostalom trojicom.  Tom je  prilikom također otuđivao kavu, a radi se o kavi u količini od oko  300 kilograma. Za logistiku i distribuciju kave na zagrebačkom području bio je pak zadužen drugi 28-godišnjak. Za prijevoz su koristili iznajmljeno rent a car vozilo i već u roku od sat vremena svu količinu kave su distribuirali. Manju količinu kave, policija je ipak pronašla kod jednog počinitelja.

Protiv svih se počinitelja podnosi kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica