Dan policije

Slika /Ri/mirjana/IMG_0005.jpg-2.jpg

FOTO: POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO-GORANSKA
Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj nastavilo se i danas 28. rujna. U jutarnjim satima su se djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelikom Tomislavom Dizdarom prisjetili svojih poginulih djelatnika u Domovinskom ratu. Svečanim  činom paljenja svijeće ispred spomen ploče i polaganjem cvjetnog aranžmana na spomen obilježju u liku sv. Mihovila, zaštitnika policije, odali  su im poštovanje i počast.

Načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar je na prigodnom susretu u povodu Dana policije dodijelio umirovljenim policijskim službenicima spomen značke, kao i pohvalnice skupini policijskih službenika za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi. Pohvaljeno je četvero policajaca iz Postaje granične policije, koji su svojim stručnim policijskim postupanjem pridonijeli uhićenju počinitelja kaznog djela iz domene zlouporabe opojnih droga. Osim njih, pohvaljena su i trojica policijskih službenika iz Odjela općeg kriminaliteta i dvojica iz Odjela za očevide i tehniku čiji su natprosječni rezultati u radu doprinijeli otkirvanju i uhićenju počinitelja kaznenog djela silovanja i ubojstva.

U vremenu od 8 do 12 sati u prostoru Policijskog doma u Rijeci organizirana je i akcija  dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj su se odazvala 32 policijska službenika. Među 28 darivatelja ove dragocjene tekućine koja može spasiti život, bila su i dvojica novih.
akcija darivanja krvi



Stranica