Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 88 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 7, a lakših 81 prometna nesreća. Dvije su osobe smrtno stradale i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. rujna kod Nerezina na Lošinju, gdje je stradala slovenska državljanka i u prometnoj nesreći u Omišlju na Krku, gdje je stradala hrvatska državljanka.

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 88 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 7, a lakših 81 prometna nesreća. Dvije su osobe smrtno stradale i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. rujna kod Nerezina na Lošinju, gdje je stradala slovenska državljanka i u prometnoj  nesreći u Omišlju na Krku, gdje je stradala hrvatska državljanka.

U prometnim je nesrećama teže ozlijeđeno 5 osoba, dok su lakše povrede zadobile 23 osobe. Prema nestručnim procjenama materijalna šteta počinjena u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 1 057 000   kuna.

U navedenom je razdoblju alkotestirano 257 vozača, a kod njih 38 je pri tome utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. U odnosu na starosnu dob vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost valja reći da je onih u dobi od 18 – 25 godina života evidentirano 15, od 25-35 godina života - njih 13 te iznad 35 godina života - 12 vozača.

Kod 58-godišnjeg Crikveničanina izmjerena je koncentracija alkohola od 3,05 g/kg. Njega su crikvenički policajci alkotestirali 18. rujna, oko podneva u Crikvenici, gdje je zatečen kako upravlja osobnim vozilom marke fiat duna.

 


Stranica