Na moru i granici

Dana 20. rujna na moru u blizini otoka Cresa, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontrolirali su plovilo kojim je upravljao 47-godišnji slovenski državljanin. Kontrolom je utvrđeno da posjeduje godišnju dozvolu za športski ribolov na moru za koju se sumnja da je krivotvorena. U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u tijeku su provjere u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

Dana 20. rujna na moru u blizini otoka Cresa, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontrolirali su plovilo kojim je upravljao 47-godišnji slovenski državljanin. Kontrolom je utvrđeno da posjeduje godišnju dozvolu za športski ribolov na moru za umirovljenike i osobe starije od 60 godina koji su državljani RH ili koji imaju riješen status stranca u RH, a za koju se sumnja da je krivotvorena. U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u  tijeku su provjere u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

Istoga dana u blizini Suska, prilikom kontrole na moru zatečena su i četvorica slovenskih državljana u dobi od 28 do 39 godina za koje je utvrđeno da nisu svoj boravak prijavili nadležnom tijelu u za to predviđenom zakonskom roku za što im je izdan opći prekršajni nalog te naplaćena novčana kazna od 500 kuna svakome.

Dan ranije, na graničnom prijelazu Pasjak, policijski službenici Postaje granične policije Rupa su prilikom redovne kontrole na ulasku u Republiku Hrvatsku kod dvojice francuskih državljana zatekli oko 10 g hašiša. Kazneno se prijavljuju redovnim pute,a u prekršajnom su postupku na Prekršajnom sudu u Opatiji kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od po 2000 kuna svaki.


Stranica