Otkriveni razbojnici

Policijski službenici I. i II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih dcržavljana poradi osnova sumnje da su dana 4. rujna počinili kaznena djela razbojništva u trgovini i u autobusu.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 22-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 4. rujna oko 19,00 sati u trgovini mješovitom robom u Ul. Vere Bratonje u Rijeci nad  49-godišnjom prodavačicom počinio razbojništvo. Po ulasku u trgovinu zaprijetivši joj verbalno i nožem otuđio je registar blagajnu i udaljio se u nepoznatom smjeru. Vrlo brzo nakon počinjenja policijski su ga službenici zatekli kraj samačkog hotela na Kantridi. Tijekom kriminalističke obrade pronađeni su otuđeni predmeti kao i sredstva koja je  koristio prilikom izvršenja ovog kaznenog djela. U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se protiv njega kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka otkrili su razbojnika koji je 4. rujna oko, 21.30 sati u gradskom autobusu, na području Žabice u Rijeci,  počinio razbojništvo nad 19-godišnjakom iz Rijeke. Radi se o maloljetniku, koji je  prišao oštećenom, udario ga u predjelu lica, da bi potom  zaprijetivši mu, oduzeo manji novčani iznos. Kriminalističkom je obradom utvrđena sumnja da je na gore opisani način počinio razbojništvo zbog čega se u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom prijavljuje redovnim putem.

Policija još uvijek intenzivno traga za nepoznatim maskiranim muškarcem koji je 4. rujna oko 19,55 sati na Turkovu u Rijeci  počinio razbojništvo nad djelatnikom plinske stanice. Po ulasku u stanicu zaprijetio je nožem te od uposlenika otuđio nekoliko tisuća kuna, a zatim pobjegao.



Stranica