Priopćenje za javnost

Dana 23. kolovoza 2009. godine u 13,00 sati Operativno- komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske zaprimio je telefonskim putem dojavu od strane 34-godišnje hrvatske državljanke da je u obiteljskoj kući u mjestu Podhum 39,na području Jelenja,pronašla mrtvu svoju 73-godišnju susjedu,također hrvatsku državljanku.Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja izašli su djelatnici Treće policijske postaje Rijeka,koji su potvrdili istinitost dojave.

Dana 23. kolovoza 2009. godine u 13,00 sati Operativno- komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske zaprimio je telefonskim putem dojavu od strane 34-godišnje hrvatske državljanke da je u obiteljskoj kući u mjestu Podhum 39,na području Jelenja,pronašla mrtvu svoju 73-godišnju susjedu,također hrvatsku državljanku.

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja izašli su djelatnici Treće policijske postaje Rijeka,koji su potvrdili istinitost dojave.Pod vodstvom istražne sutkinje Županijskog suda u Rijeci Ksenije Zorc,očevidna ekipa PU PG započela je s provođenjem istražne radnje očevida,uz nazočnost zamjenice županijskog državnog odvjetnika Ivanke Vidović-Vinketa.

Do sada poduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da je nepoznati počinitelj u ranim jutarnjim satima 23. kolovoza, kroz prozor spavaće sobe provalio u kuću oštećene,kojom prilikom je u spavaćoj sobi zatekao 73-godišnjakinju,koju je najprije silovao,a zatim nasilno usmrtio.

Na Zavodu za sudsku medicinu u Rijeci po doktoru sudske medicine Cuculić Draženu izvršena je obdukcija nad mrtvim tijelom 73-godišnjakinje,kojom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem,a uzrokovana je kombinacijom davljenja i gušenja.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske poduzimaju intenzivne policijske izvide,u sklopu kojih je u tijeku kriminalistička obrada nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom,zbog osnovane sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

O svim novim saznanjima javnost će biti pravodobno izvješćena.     
 
 


Stranica