Stanje u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na gotovo svim prometnicama na području Primorsko-goranske županije zabilježen je intenzivniji promet.Obzirom na činjenicu da je špica turističke sezone ,kao što se i očekivalo, najveći intenzitet prometa zabilježen je iz smjera državne granice prema turističkim odredištima,ali i obratno. Podaci sa graničnih prijelaza govore da je u periodu od 07.kolovoza do 09.kolovoza 2009. godine na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zabilježen promet od 83118 vozila (0,2 % više) i 266093 putnika (3,2 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine).

Tijekom proteklog vikenda na gotovo svim prometnicama na području Primorsko-goranske županije zabilježen je intenzivniji promet.Obzirom na činjenicu da je špica turističke sezone ,kao što se i očekivalo, najveći intenzitet prometa zabilježen je iz smjera državne granice prema turističkim odredištima,ali i obratno.

Podaci sa graničnih prijelaza govore da je u periodu od 07.kolovoza do 09.kolovoza 2009. godine na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zabilježen promet od 83118 vozila (0,2 % više) i 266093 putnika (3,2 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine).

Na upravljanju prometom angažiran je dostatan broj policijskih službenika,posebno motociklista,te pripadnika Prometne jedinice mladeži. Iako su policijski službenici djelovali na „kritičnim točkama“,gdje su ubrzavali i prema potrebi fizički regulirali promet,ipak je povremeno dolazilo do zastoja i stvaranja kolona vozila i to posebno na A-7,riječkoj obilaznici i čvoru Diračje ,te pojedinim dionicama D-8,tzv. jadranskoj magistrali ,a posebno kod Bakarca.
 

Policijski službenici PU primorsko-goranske za vrijeme vikenda evidentirali su ukupno 52 prometne nesreće,od kojih 16 prometnih nesreća sa povrijeđenim osobama,te 39 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (od kojih su 21 prometnoj nesreći učestvovali strani državljani).U prometnim nesrećama teške tjelesne ozljede zadobilo je 6 osoba,a lakše je ozlijeđeno 9 osoba.

Iako nije zabilježena niti jedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama,u jednoj je prometnoj nesreći motociklist zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede i to jučer oko 14,20 sati na Županijskoj cesti 5061,u mjestu Čavle ,na način da je 33-godišnji hrvatski državljanin upravljao teretnim vozilom marke Mercedes,riječkih registracijskih oznaka,pod utjecajem alkohola (pri koncentraciji od 2,34 g/kg). Ulaskom u desni zavoj izgubio je nadzor nad vozilom i udario u motocikl marke Kawasaki ,zagrebačkih registracijskih oznaka,sa kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin,koji je  nakon prometne nesreće prevezen na KBC Sušak gdje hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja.
 
           


Stranica