Prometne nesreće

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 140 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 16, a lakših 124 prometne nesreće. Jedna je osobna smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 1. kolovoza na autocesti A6 Rijeka Zagreb, kod mjesta Ravna Gora. U prometnim je snesrećama teške tjelesne ozljede zadobilo 15 osobam dok ih je lakše ozlijeđeno 27. Materijalna šteta cijeni se na oko 1 300 000 kuna.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 140 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 16, a lakših 124 prometne nesreće. Jedna je osobna smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 1. kolovoza na autocesti A6 Rijeka Zagreb, kod mjesta Ravna Gora.
U prometnim je snesrećama teške tjelesne ozljede zadobilo 15 osobam dok ih je lakše ozlijeđeno 27.
Materijalna šteta cijeni se na oko 1 300 000 kuna.

U navedenim prometnim nesrećama sudjelovao je i  51 strani državljanin te četiri pješaka, dok je alkoholiziranih u prometnim nesrećama bilo 22.

Od ukupno 299 vozača koji su alkotestirani, kod njih 29 utvrđena je koncentracija alkohola veća od  0,50 g/kg, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je tijekom nadzora nu gradu Krku i to kod 23-godišnjaka iz Završja. On je pri koncentraciji alkohola od 2,53 g/kg upravljao mopedom zagrebačkih registarskih oznaka.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno, dok su dvije zadobile teške tjelesne povrede. U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 10,15 sati na auto-cesti A6, kod vijadukta Bajer, teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dvogodišnje dijete, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.



Stranica