U Istražni centar doveden još jedan počinitelj teških krađa

Slika Ri/mirjana/IMG_0001 copy.jpg

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicim Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske  nastavili su s provođenjem vrlo opsežne kriminalističke obrade nad osobama koje se dovode u vezu s počinjenjem većeg broja kaznenih djela krađa i teških krađa počinjenim na širem riječkom području, a  kojima je pričinjena milijunska materijalna šteta.

Dana 1. kolovoza ove godine u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je još jedan od osumnjičenih za navedena kaznena djela. Radi se o 47-godišnjem Riječaninu za kojega je utvrđeno da je  u veljači ove godine provalio u ugostiteljski objekt u Dražicama, kao i u trgovinu kozmetike koja se nalazi u sklopu istog objekta. Otuđio je  novac, razna alkoholna pića, kavu te veliku količinu parfema i drugih kozmetičkih proizvoda pričinivši ukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 54 000 kuna.

U svibnju ove godine, izvršio je u provalu u urarsko-zlatarsku radnju u Delnicama te iz nje otuđio novac, 2 mobitela i jedan sef s većom količinom srebrnog i zlatnog nakita. Materijalna šteta počinjena izvršenjem ovog kaznenog djela cijeni se na oko 151 000 kuna.

Daljnjom kriminalistiočkom obradom utvrđeno je da je sredinom srpnja provalio u market u Jadranovu. Otuđio veću svotu novca, telefonskih kartica, bonova za mobitele i cigareta i slatkiša pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 80 000 kuna.

Osim njega kazneno je prijavljen i 28-godišnjak s područja Matulja koji se sumnjiči za prikrivanje. Kupovao je veću količinu cigareta i alkoholnih pića za koje je znao da potječu od izvršenja kaznenog djela. Protiv njega kaznena se porijava podnosi redovnim putem.

Kriminalistička obrada se nastavlja.
 


Stranica