Krađe i provale

Kriminalističkom obradom nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije utvrđena je sumnja da je 31. srpnja počinio krađu na štetu 42-godišnjeg talijanskog državljanina. Naime, sumnja se da je navedenog dana s police u autobusu koji se nalazio na kolodvoru u Crikvenici otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s osobnim dokumentima i novcem te drugi predmeti.

Kriminalističkom obradom nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije utvrđena je sumnja da je 31. srpnja počinio krađu na štetu 42-godišnjeg talijanskog državljanina. Naime, sumnja se da je navedenog dana s police u autobusu koji se nalazio na kolodvoru u Crikvenici otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s osobnim dokumentima i novcem te drugi predmeti. Ove je stvari počinitelj sakrio u džepove i čarape , ali je na njegovu nesreću vlasnik za vrijeme vožnje primijetio da mu nedostaje torbica te obavijestio vozača. Po dolasku autobusa u Senj priveden je u Policijsku postaju poradi kriminalističke obrade. U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kazneno prijavljuje redovnim putem. 

Tijekom noći 2. kolovoza u Ul. Svetog Flotijana u Opatji, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće otuđio mobitel i osobne dokumente vlasnika, 41-godišnjeg ruskog državljanina. Osim toga pronašao je i bankovnu karticu s pripadajućim pinom koju je iskoristio na bankomatu i pričinio vlasniku materijalnu štetu veću od sto  tisuća kuna.

Kroz otvorena balkonska vrata apartmana u Crikvenici ušuljao se nepoznati počinitelj 31. srpnja. Otuđio je prijenosno računalo, tri foto-aparata, dvije igraće konzole, novac te dva dlanovniki. Dvoje stranih državljana oštećeno je za oko 10 000 kuna.

Osim navedenih kaznenih djela evidentirane su  dvije krađe gumenih čamaca na području Malinske  i  krađa tri bicikla koje je nepoznati počinitelj otuđio s krova osobnog vozila parkiranog u Velom Lošinju. Ukupna materijalna šteta cijeni se na četvrdesetak tisuća kuna.

Teške krađe provaljivanjem u stan i kuću, zabilježene su ovog vikenda  na području Lovrana i Kastva. Iz ovih su objekata otuđeni novac i zlatnina. Materijalna šteta se cijeni na oko 48 000 kuna, a oštećeni su hrvatski državljani.



Stranica