Uhvaćen u nezakonitom ribolovu

Posada ophodnog policijskog plovila P-206 Trsat, Postaje pomorske policije Rijeka, zatekla je jučer u protuzakonitom robolovu 47-godišnjeg Riječanina. 47-godišnjak je zatečen u jutarnjim satima, na moru ispred Kantride u Rijeci, u obavljanju podvodnog ribolova s podvodnom puškom, a pri tome se koristio modrom galicom, kemijskim sredstvom koje je zabranjeno koristiti u športskom ribolovu na moru.

Posada ophodnog policijskog plovila P-206 Trsat, Postaje pomorske policije Rijeka, zatekla je jučer u protuzakonitom robolovu 47-godišnjeg Riječanina.

47-godišnjak je zatečen u jutarnjim satima, na moru ispred Kantride u Rijeci, u obavljanju podvodnog ribolova s podvodnom puškom, a pri tome se koristio modrom galicom, kemijskim sredstvom koje je zabranjeno koristiti u športskom ribolovu  na moru.

Nadalje je utvrđeno i da ne  posjeduje zakonom propisanu dozvolu za obavljanje športskog ribolova na moru.

Nakon provedene prekršajne i kriminalističke obrade protiv njega se podnose optužni prijedlozi iz domene Zakona o morskom ribarstvu, a bit će i kazneno prijavljen zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ribolova.



Stranica