Krađe mopeda i motocikala - vlasnici oprez!

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su četiri krađe mopeda i motocikala, u ovo ljetno vrijeme, vrlo popularnih prijevoznih sredstava posebno među mlađom populacijom. Policija apelira na vlasnike ovih ovih prijevoznih sredstava da ih ne ostavljaju na mračnim i osamljenim mjestima, „divljim“ parkiralištima. Nadalje, vozilo je potrebno dobro osigurati npr. specijalnim lancem ili sajlom (blokada diska, U lock i dr. sigurnosni sustavi) od mogućeg odvoženja i krađe te ne ostavljati na i u vozilu vrijedne predmete i dokumente, kao niti ključeve.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su četiri krađe mopeda i motocikala, u ovo ljetno vrijeme, vrlo popularnih prijevoznih sredstava posebno među mlađom populacijom.

Motocikl marke Suzuki otuđen je tijekom noći 24/25. srpnja na području Škurinja u Rijeci, a Iste je noći provaljeno u trgovinu u Fužinskoj ulici, također u Rijeci. Nepoznati je počinitelj iz trgovine otuđio motocikl marke Tomos te više komada motorističke opreme (jakne, kacige, pojas, rukavice).

Na području pak, Novog Vinodolskog s parkirališta u Ulici Lokvica otuđen je moped Honda, a istog je dana 26., srpnja,  nepoznati je počinitelj otuđio motocikl Ducati parkiran na prilaznoj cesti u mjestu Smokvica. Navedenim su krađama oštećena trojica hrvatskih državljana i jedan slovenski državljanin i to za ukupno devedeset tisuća kuna.
Policija apelira na vlasnike ovih ovih prijevoznih sredstava da ih ne ostavljaju na mračnim i osamljenim mjestima, „divljim“ parkiralištima. Nadalje, vozilo je potrebno dobro osigurati npr. specijalnim lancem ili sajlom (blokada diska, U lock i dr. sigurnosni sustavi) od mogućeg odvoženja i krađe te ne ostavljati na i u vozilu vrijedne predmete i dokumente, kao niti ključeve.



Stranica