Pucao s ukradenim oružjem

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 30-godišnjim Riječaninom poradi osnovane sumnje da je provalio u odvjetnički ured na Korzu u Rijeci. Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je u noći 25/26. svibnja izvršio tešku krađu provaljivanjem u navedeni odvjetnički ured iz kojega je otuđio više komada vatrenog oružja, najvećim dijelom lovačkoga, kao i više kutija s raznim streljivom, pričinivši materijalnu štetu 55-godišnjem vlasniku, koji je navedeno oružje posjedovao zakonito, u iznosu od oko 45 000 kuna.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 30-godišnjim Riječaninom poradi osnovane sumnje da je provalio u odvjetnički ured na Korzu u Rijeci.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je u noći 25/26. svibnja izvršio tešku krađu provaljivanjem u navedeni odvjetnički ured iz kojega je otuđio više komada vatrenog oružja, najvećim dijelom lovačkoga, kao i više kutija s raznim streljivom, pričinivši materijalnu štetu 55-godišnjem vlasniku, koji je navedeno oružje posjedovao zakonito, u iznosu od oko 45 000 kuna.

Nadalje je utvrđeno da je 30-godišnjak iz otuđenog oružja, u noći 26. svibnja pucao na šumskom predjelu kraj vodocrpilišta na Drenovi. Policijski su službenici prikupljajući korisna saznanja u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i utvrđivanja identiteta počinitelja došli između ostalog i do saznanja da su događaji povezani, te ubrzo zatim i do saznanja o mogućem počinitelju. Sklapajući i povezujući postepeno prikupljene detalje u mozaik priče utvrđeno je da se 30-godišnjak nakon provale u odvjetnički ured,  vozilom marke fiat uno, kojeg je otuđio iste noći s parkirališta u Ul. Ive Marinkovića u Rijeci, odvezao na područje Drenove gdje je iz ukradenog oružja ispalio više streljiva.
Veći dio vatrenog oružja koje je otuđio iz ureda zadržao je za sebe  te dio sakrio na šumskom predjelu Drenove i Kozale. Jedan pištolj i jedan revolver prodao je 52-godišnjem Riječaninu, kod kojega su i pronađeni. Osim otuđenog oružja kod 30-godišnjaka je pronađen i specijalno izrađeni ključ tzv. master.

U koordinaciji i dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom 30-godišnji Riječanin, već od ranije poznat policiji po činjenju istovrsnih i drugih kaznenih djela bit će doveden u pritvor, dok se protiv 52-godišnjaka kaznena  prijava podnosi redovnim putem.

 


Stranica