Otkrili razbojnika iz benzinske postaje

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 35-godišnjim Zagrepčaninom poradi sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.

Osnovano se sumnja da je 26. veljače 2009. godine oko 8,30 sati  u benzinskoj postaji koja se nalazi u Radničkoj ulici u Rijeci počinio gore navedeno kazneno djelo. Tada je djelomično maskiran ušao u prostor benzinske postaje te zaprijetivši nožem 42-godišnjem prodavaču, zatražio od njega novac, a zatim i uzeo oko 2 500 kuna.  Za to vrijeme u blizini benzinske postaje čekao ga je 20-godišnji Riječanin pazeći da netko ne naiđe.

Tijekom kriminalsitičke obrade utvrđena je sumnja da je 35-godišnjak počinio i kazneno djelo iz domene zlouporabe opojnih droga na način da je u više navrata u vremenskom razdoblju od siječnja do svibnja  ove godine davao na uživanje tablete heptanona, 31- godišnjaku iz Bakra. Ovaj je pak nabavljao amfetamine,  a zatim ih preprodavao 35-godišnjaku i njegovoj 35-godišnjoj djevojci koja se sumnjiči za prikrivanje novca oduzetog u razbojništvu.

U konzultaciji i dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom te Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, 35-godišnjak iz Zagreba će tijekom dana biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Protiv ostalih počinitelja odgovarajuće kaznene prijave podnose se redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Stranica