Otkriven ubojica Vitomira J.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci poduzeli su niz policijskih izvida u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti koje su prethodile utapljanju 36-godišnjeg Vitomira J. Da podsjetimo, obitelj je policiji njegov nestanak prijavila 9. travnja, da bi 18. travnja u moru pokraj sušačkog lukobrana u Rijeci pronađeno njegovo mrtvo tijelo. Odmah su poduzete sve radnje u cilju razrješavanja kriminalističke trileme, odnosno utvrđivanja da li se radi o nesretnom slučaju, samoubojstvu ili se pak radi o ubojstvu 36-godišnjeg Riječanina.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci poduzeli su niz policijskih izvida u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti koje su prethodile utapljanju 36-godišnjeg Vitomira J. Da podsjetimo, obitelj je policiji njegov nestanak prijavila 9. travnja, da bi 18. travnja u moru pokraj sušačkog lukobrana u Rijeci pronađeno njegovo mrtvo tijelo. Odmah su poduzete sve radnje u cilju razrješavanja kriminalističke trileme, odnosno utvrđivanja da li se radi o nesretnom slučaju, samoubojstvu ili se pak radi o ubojstvu 36-godišnjeg Riječanina.

Policija je prilikom provođenja izvida koristila sve dostupne izvore informacija te bila  u stalnom kontaktu sa članovima obitelji. Korisna saznanja prikupljena tijekom obavijesnih razgovora koje je policija obavila sve su je više usmjeravala u pravcu sumnje da je pok. Vitomir žrtva kaznenog djela.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom dana 28. travnja utvrđena je  osnovana sumnja de je 23-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem na području Matulja, dana 8. travnja, oko 21,00 sati ispred prostora u blizini Titovog trga u Rijeci, nakon verbalnog kontakta s pok. Vitomirom u jednom ga trenutku, iskoristivši svoju fizičku nadmoć, podigao s tla te prišavši ogradi uz korito Rječine bacio u istu u kojoj se oštećenik utopio, te ga na takav način  usmrtio.

Prema trenutno raspoloživim podacima s kojima policija raspolaže osumnjičeni 23-godišnjak je neposredno nakon počinjenja ovog kaznenog djela napustio prebivalište i Republiku Hrvatsku te je trenutno nedostupan . Za njim je raspisana tjeralica, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva na štetu 36-godišnjeg pok. Vitomira J. iz Rijeke podnijeta je kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Na kraju valja naglasiti, da su u dinamici provođenja izvida policiji itekako koristile informacije građana, kao i one objavljene na internetskim stranicama, a svakako je za istaknuti pozitivan odnos i objektivnost medija koji su cijeli slučaj pratili.



Stranica