Preventivna akcija prometne policije

Slika /Ri/mirjana/dsfc-polic.jpg

U petak, 3. travnja u vremenu od 14,00 do 19,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provodit će se akcija u prometu preventivnoga karaktera, ovog puta usmjerena na jednu od najugroženijih kategorija sudionika u prometu - vozače mopeda i motocikala. Policijskim službenicima pridružit će se nadzornici stanica za tehnčki pregled vozila, a akcija će se provodit ina području grada Rijeke, Opatije, Crikvenice i Krka. Kontrolirat će se tehnička ispravnost, poštivanje prometnih propisa i pravila , ali bez tolerancije prema vozačima koji ne koriste zaštitnu kacigu.

U petak, 3. travnja u vremenu od 14,00 do 19,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provodit će se akcija u prometu preventivnoga karaktera, ovog puta usmjerena na jednu od najugroženijih kategorija sudionika u prometu  -  vozače mopeda i motocikala.

Policijskim službenicima pridružit će se nadzornici stanica za tehnčki pregled vozila, a akcija će se provoditi na području grada Rijeke, Opatije, Crikvenice i Krka. Kontrolirat će se tehnička ispravnost, poštivanje prometnih propisa i pravila , ali bez tolerancije prema vozačima koji ne koriste zaštitnu kacigu.

Ovom akcijom isključivo preventivnoga karaktera nastoji se približiti rad policijskih službenika vozačima mopeda i motocikala, dok je krajnji cilj smanjivanje stradavanja vozača ovih kategorija vozila, kao i osoba koje se njima prevoze, poštivanje prometnih pravila i propisa od strane vozača, ali i svih drugih sudionika u prometu koji ugrožavaju mopediste i motocikliste.

Svakodnevno smo svjedoci prometnih nesreća u kojima stradavaju sudionici na ovoj vrsti vozila. Tako nije ni rijetkost da ispred semafora obilaze ili pretječu kolone, pretječu u nepreglednim zavojima, s desne strane, voze bez zaštitne kacige itd.  Smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća u kojima sudjeluju mopedisti i motociklisti jedna je od strateških aktivnosti predviđena i u Nacionalnom programu sigurnosti na cestama.

I na kraju, preventivni karakter akcije ne iskjljučuje da će se prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo i na drzak način ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa poduzimati  zakonom propisane mjere.



Stranica