Otuđivao alate iz trgovina

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 54-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je počinio krađu alata. Utvrđeno je tako da je dana 19. ožujka iz željezarije na području Matulja otuđio tri bušaća čekića u vrijednosti od oko 15 000. Dok je navedene predmete otuđivao za sada nepoznata ženska osoba odvlačila je pažnju prodavačice u trgovini, da bi se potom njih dvoje zajedno udaljili s otuđenim predmetima iz trgovine.

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 54-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je počinio krađu alata.

Utvrđeno je tako da je dana 19. ožujka iz željezarije na području Matulja otuđio tri bušaća čekića u vrijednosti od oko 15 000. Dok je navedene predmete otuđivao, za sada nepoznata ženska osoba odvlačila je pažnju prodavačice u trgovini, da bi se potom njih dvoje zajedno udaljili s otuđenim predmetima iz trgovine.

Za naglasiti je i to kako je ovaj 54-godišnjak početkom ožujka u dva navrata iz prodajnog centra na Kukuljanovu otuđio dva foto-aparata i bušilicu, ukupne vrijednosti od oko deset tisuća kuna. Jednu je bušilicu u vrijednosti od oko 7 000 kuna otuđio zajedno s 28-godišnjakom iz Rijeke i to s odjela alata trgovačkog centra u Marinićima.

U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kaznena prijava protiv počinitelja podnosi redovnim putem. Policija nastavlja s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelima.

Osim krađa ovakve vrste alata, bilježimo ovog vikenda i krađe dijelova radnih strojeva. Tako je s gradilišta kolnika ceste D 102 na otoku Krku, nepoznati počinitelj s dva radna stroja otuđio rezervne dijelove (tzv. korpe, rotirku, svjetlo i dr.). U industrijskoj zoni Škrljevo pak, nepoznati počinitelj otuđio je hidraulični čekić koji se nalazio na jednom teretnom vozilu parkiranom unutar skladišnog prostora oštećene tvrtke. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 20 tisuća kuna.



Stranica