Otkriveni provalnici

Noćas, nešto prije 1,00 sati policijski službenici II. policijske postaje Rijeka po prethodno zaprimljenoj dojavi od strane građanina, zatekli su u provali u kiosk u Vukovarskoj ulici u Rijeci troje hrvatskih državljana. Policijski pak službenici crikveničke policijske postaje otkrili su počinitelje koji su iz skladišta u Novom Vinodolskom otuđili veću količinu kabela u vrijednosti od 26 000 kuna.

Noćas, 10-ak  minuta prije 1,00 sati  policija je zaprimila dojavu od jednog građanina da je u tijeku provala u kiosk koji se nalazi u Vukovarskoj ulici kbr.84 u Rijeci. Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dolaskom na mjesto događaja zatekli su troje provalnika koji su iz kioska vadili razne artikle. Jedan od njih je ugledavši policajce pokušao pobjeći, ali je od toga brzo odustao. Utvrđeno je da se radi o 23-godišnjaku iz Rijeke, koji je bio u društvu s dvije 18-godišnjakinje s područja Buzeta, odnosno Rijeke. Dovedeni su u policijsku postaju gdje je nad istima u tijeku kriminalistička obrada. U blizini kioska pronađeni su i otuđeni artikli (razni časopisi, paketi sličica i dr.) u vrijednosti od oko dvije tisuće kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističku obradu nad 31-godišnjakom iz Bribira i 19-godišnjakom iz Rijeke poradi sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe na području Novog Vinodolskoga.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su ova dvojica tijekom 26/27. veljače iz otvorenog skladišta smještenog u Ul.Antona Mataije u Novom Vinodolskom otuđili 150m električnog kabela i isto toliko telefonskog kabela. Dio otuđenih predmeta je tijekom kriminalističke obrade pronađen. Poduzeće iz Novog Vinodolskog oštećeno je za oko 26 000 kuna.
Protiv obojice počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica