Provaljivao u trgovine i ugostiteljske objekte

Kriminalističkom obradom koju su proveli policijski službenici I., II. i III. policijske postaje Rijeka nad 24-godišnjim Riječaninom utvrđena je sumnja da je tijekom 12. mjeseca prošle te siječnja i veljače ove godine počinio petnaest kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u trgovine i ugostiteljske objekte.

Kriminalističkom obradom koju su proveli policijski službenici I, II. i III. policijske postaje Rijeka nad 24-godišnjim Riječaninom utvrđena je sumnja da je tijekom 12. mjeseca prošle te siječnja i veljače ove godine počinio petnaest kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u trgovine i ugostiteljske objekte.

Utvrđeno je tako da je u trgovinu smještenu na Trgu sv. Barbara u Rijeci provalio u dva navrata tijekom siječnja, kao i u ugostiteljski objekt na Trgu Ivana Pavla II. Iz ovih je objekata otuđio novac, kao i iz trgovine u Ul. Nikole Tesle.
Osim novca, iz trgovine bojama i lakovima koja se nalazi u Dubrovačkoj ulici u Rijeci otuđio je i raznu radnu opremu i odjeću. U ovu trgovinu provalio je u siječnju i veljači ove godine. Početkom veljače iz ugostiteljskog objekta na području Viškova otuđio je novac.

I na području III. policijske postaje Rijeka počinio je više teških krađa provaljivanjem. U dva je navrata provalio u ugostiteljski objekt na Šetalištu A. Kašića Miošića te u jednom navratu otuđio novac. Druga je provala ostala u pokušaju kao i provala u knjižaru koja se nalazi u Križanićevoj ulici. Manji novčani iznos otuđio je provalivši početkom veljače u trgovinu u istoj ulici, a veću količinu cigareta iz kioska u Marohnićevoj ulici.
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na više od 25 000 kuna.

Policijski službenici su tijekom kriminalističke obrade dio predmeta koji potječu od izvršenja ovih kaznenih djela i pronašli. Međutim, kriminalistička obrada se nastavlja poradi utvrđivanja identiteta drugih osoba koje se dovode u svezu s navedenim kaznenim djelima bilo kao počinitelji ili prikrivači.

Protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 


Stranica