Protupravno vadio pijesak iz mora

Policijski službenici Policijske postaje Rab proveli su kriminalističku obradu nad 50-godišnjakom iz Pašmana poradi sumnje da je obavljao gospodarsku djelatnost vađenja pijeska bez za to prethodno ishodovanog odobrenja. Kriminalističkom obradom je utvrđeno kako je 23. siječnja u prijepodnevnim satima u akvatoriju otoka Vira brodom (upisa luke Zadar) čiji je i vlasnik i zapovjednik vadio pijesak, a da prethodno nije ishodovao odobrenje za eksploataciju mineralnih sirovina.

Policijski službenici Policijske postaje Rab proveli su kriminalističku obradu nad 50-godišnjakom iz Pašmana poradi sumnje da je obavljao gospodarsku djelatnost vađenja pijeska bez za to prethodno  ishodovanog odobrenja.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno kako je 23. siječnja u prijepodnevnim satima u akvatoriju otoka Vira brodom (upisa luke Zadar) čiji je i vlasnik i zapovjednik vadio pijesak, a da prethodno nije ishodovao odobrenje za eksploataciju mineralnih sirovina. Na njegovom motornom brodu (34,5m dužine) zatečeno je oko dvadeset kubika morskoga pijeska. Policijski su službenici brod zatekli u pristaništu Pudarica u Barbatu na otoku Rabu. U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom kazneno se prijavljuje za počinjenje kaznenog djela „Protupravna eksploatacija rudnog blaga“ nadležnom državnom odvjetništvu u Crikvenici.



Stranica