Pomorska policija spasila ribare

Slika Ri/mirjana/brod.jpg

Dana 06. siječnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka svojim patrolnim brodom Trsat doplovili su do otočića Prvića i spasili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 26 i 25 godina koji su se na navedenom otočiću sklonili od vremenskih neprilika koje su ih zatekle prethodnog dana na moru.

Dana 06. siječnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka svojim patrolnim brodom Trsat doplovili su do otočića Prvića i spasili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 26 i 25 godina iz Baške koji su se na navedenom otočiću sklonili od vremenskih neprilika koje su ih zatekle prethodnog dana na moru.
Naime, ova dvojica mladića isplovili su barkom 05. siječnja u prijepodnevnim satima iz Baške u pravcu otočića Prvića i krenuli u ribolov. Jaka bura i nevrijeme koje je vladalo na tom području  prisililo ih je da se oko 22,00 sati sklone u jednu ruševnu pastirsku nastambu na otočiću Prviću, gdje su proveli i noć.
Kako su se vremenske neprilike nastavile i tijekom slijedećeg dana i mladići još uvijek nisu mogli isploviti, uspjeli su putem mobitela obavijestiti oca od 26-godišnjaka, koji je pak o svemu obavijestio  krčku  policiju. Dvojica promrzlih i izgladnjelih mladića policijskim patrolnim brodom dovezeni su oko 16,20 sati u grad Krk. O događaju je izvješćen Centar za traganje i spašavanje na moru.



Stranica