Zabilježeno u novogodišnjoj noći na području PU primorsko goranske

Na području Primorsko-goranske županije organizirani doček nove godine bio je u zatvorenim prostorima (većinom hoteli i ugostiteljski objekti) i na otvorenim prostorima na području Rijeke, Opatije, Maloga Lošinja, Krka, Raba Vrbovskog i Delnica., gdje nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Na području Primorsko-goranske županije organizirani doček nove godine bio je u zatvorenim prostorima (većinom hoteli i ugostiteljski objekti) i na otvorenim prostorima na području Rijeke, Opatije, Maloga Lošinja, Krka, Raba Vrbovskog i Delnica., gdje nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

I u prometu je bila slična situacija, odnosno nisu zabilježene teže prometne nesreće. Dana 31.prosinca 2008. na 01.siječnja 2009. godine dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Inače, tijekom protekle 2008. godine na području Primorsko-goranske županije u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 36 osoba što je za 19 manje nego u 2007. godini kada je smrtno stradalo 55 osoba.

Prema do sada prikupljenim saznanjima četiri punoljetne osobe ozlijeđene su  pirotehničkim sredstvima, i to tri lakše, dok se jedna osoba još uvijek nalazi na liječenju te će kvalifikacija povreda biti naknadno određena.

Policija je zaprimila 01. siječnja dojavu o propucavanju ulaznih vrata čitaonice u Dražicama, na području Jelenja kraj Rijeke. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka intenzivno rade na utvrđivanju počinitelja te je u tijeku kriminalistička obrada nad više osoba koje se mogu dovesti u vezu s navedenim događajem.

Za spomenuti je kako su 31. prosinca na samom dočeku nove godine na riječkom Korzu policijski službenici zaplijenili veću količinu pirotehničkih sredstava I. i II. razreda (5250 komada). Protiv 24-godišnjeg Riječanina kod kojega je pirotehnika pronađena i koji ju je nudio građanima na prodaju podnosi se optužni prijedlog redovnim putem.

Što se tiče kaznenih djela u novogodišnjoj noći, evidentirane su provale u dva stana na području Rijeke.

Unatoč ovim zabilježenim događajima, uspoređujući do sada prikupljene podatke s podacima iz ranijih godina procjenjuje se da je ovakvih i sličnih događaja zabilježeno ipak u manjoj mjeri. Akcija pod nazivom „Mir i dobro“ traje  do 07. siječnja 2009. godine a provodi se u  svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti svih građana i sprječavanja zlouporabe oružja i eksplozivnih i drugih sredstava.



Stranica