Čestitka načelnika Policijske uprave primorsko-goranske

Poštovane sugrađanke i sugrađani, žitelji Primorsko-goranske županije, uvaženi predstavnici tijela lokalne uprave i samouprave, pred nama je Božićno vrijeme, vrijeme radosti i nade, ali i konac godine i stoga prilika za trenutak osobne i profesionalne retrospekcije svega onog što je obilježilo godinu na izmaku. Priprema je to i za neke nove početke, koji se uvijek i iznova snaže onim dobrim, ali i opominju onim manje dobrim iz protekle godine.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
žitelji Primorsko-goranske županije,
uvaženi predstavnici tijela lokalne uprave i samouprave,

            pred nama je Božićno vrijeme, vrijeme radosti i nade, ali i konac godine i stoga prilika za trenutak osobne i profesionalne retrospekcije svega onog što je obilježilo godinu na izmaku. Priprema je to i za neke nove početke, koji se uvijek i iznova snaže onim dobrim, ali i opominju onim manje dobrim iz protekle godine.

            U tom duhu, s ponosom u srcu i neskrivenim profesionalnim zadovoljstvom zahvaljujem svim predstavnicima lokalne uprave i samouprave i vama neimenovani brojni sugrađani, koji ste dali svoj obol ostvarenju rezultata na planu sigurnosti, a koji rezultati su pomogli da se naši gradovi i Županija u cijelosti prepoznaju kao mjesto sigurnog življenja i kraj u kojem se gostoljubivost, tolerancija, dobra volja i otvorenost naših ljudi mogu osjetiti na svakom koraku.

            Svjedoci smo turbulentnih promjena u svijetu, koje promjene i njihovi utjecaji ne zaobilaze niti našu zemlju, pa ni naš kraj. Izazovi su to koji nas ne ostavljaju ravnodušnima i koji od nas traže neprestane prilagodbe i maksimalni angažman kako bi se održalo i unaprijedilo ono stanje koje svi ocjenjujemo kao dobro i poželjno, stanje koje već sada sasvim konkretno našu Županiju izdvaja u nacionalnim okvirima kao pozitivan primjer kako se i najteži zadaci na planu sigurnosti mogu ostvariti sinergijskim djelovanjem zajednice i policije. Participacija svakog policijskog službenika, ali i nastavno svih građana kako kroz osobni tako i predstavnički vid utjecaja kroz izabrana tijela lokalne vlasti, na ostvarenje zahtjevnih sigurnosnih zadaća, predstavlja jedini put koji ocjenjujemo ispravnim za realizaciju sigurnosnih potreba.

            Cijeli je niz projekata pred nama i puno je želja za dobrobit zajednice koje nosimo u sljedeću godinu, za koje već sad imamo vašu potporu koju ste nam kroz iskazano povjerenje već višekratno izrazili. Veliki je to i obvezujući teret koji unatoč tome nosimo s lakoćom jer znamo da se on može uspješno iznijeti kroz maksimalan trud, predanost i angažman kojih nam niti u narednoj godini neće nedostajati.

            Iz ovog razloga, osnaženi ranijim pozitivnim iskustvima i spomenutim uvjerenjem, strateške odrednice našeg budućeg djelovanja biti će nadalje zadržavanje pozitivnog rejtinga i unapređenja stanja sigurnosti na području za koje je nadležna Policijska uprava, pod motom rada «sa zajednicom i za zajednicu», sve kako bi i godinu koju sad s nadom i vjerom dočekujemo, ispratili s još boljim ocjenama polučenih rezultata.

            Na koncu, uz želje za ostvarenjem svih vaših privatnih i profesionalnih ciljeva, nada i stremljenja u 2009. godini, kao i povodom nadolazećih Božićnih blagdana, blagdana svjetla i nade, upućujem vam osobnu čestitku, kao i čestitku mojih suradnika te svih djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske.



Stranica