Priveden zbog razbojništava i provala

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je 20-godišnji Riječanin poradi sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva i tri teške krađe provaljivanjem na području grada Rijeke tijekom prošle i ove godine. Osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak u veljači i studenom ove godine uz prijetnju pištoljem i nožem počinio razbojništva u trgovini Vrkić u Simonettievoj ulici u Rijeci otuđivši manji novčani iznos.

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je 20-godišnji Riječanin poradi sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva i tri teške krađe provaljivanjem na području grada Rijeke tijekom prošle i ove godine.

Osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak u veljači i studenom ove godine uz prijetnju pištoljem i nožem  počinio razbojništva u trgovini Vrkić u Simonettievoj ulici u Rijeci otuđivši manji novčani iznos. U studenom prošle godine također prijeteći pištoljem pokušao je izvršiti razbojništvo u poslovnici Hrvatske lutrije u Ul. F. Čandeka u Rijeci, ali je odustao kada je prodavačica u kiosku počela vikati. Još jedno razbojništvo počinio je u prosincu prošle godine u Ul. F. Čandeka i to u kiosku Duhana, gdje je prijeteći pištoljem otuđio manji novčani iznos i bonove za mobitel. Prilikom izvršenja ovih kaznenih djela maskirao je lice kapom s prorezima.

Daljnjom kriminalističkom obradom koju su proveli policijski službenici II. policijske postaje Rijeka utvrđeno je kako je u kolovozu prošle godine 20-godišnjak provalio u ugostiteljski objekt u Ul. A. Barca te otuđio televizor, novac i alkoholno piće, a provalivši u kiosk poduzeća Tisak u Ul. G. Carabina otuđio je cigarete i slatkiše.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na više od pet tisuća kuna.

Tijekom kriminalističke obrade pronađen je dio predmeta koji potječu od izvršenja kaznenih djela, kao i sredstva koja je koristio prilikom počinjenja istih. Prilikom izvršenja dva razbojništva bio je u društvu sa 19-godišnjakom iz Čazme nad kojim je u tijeku kriminalistička obrada.



Stranica