Lakše ozlijeđen dječak

U utorak, 9. prosinca u jutarnjim satima u Crikvenici, na školskom igralištu , jedanaestogodišnji dječak zadobio ja lakšu povredu u vidu opekotine uške i to uslijed eksplozije petarde. Ozlijeđenom dječaku liječnička pomoć pružena je u Domu zdravlja u Crikvenici čiji su djelatnici o svemu obavijestili policiju. Nakon prikupljanja saznanja utvrđeno je kako je petardu I. razreda u neposrednu blizinu ozlijeđenog dječaka bacio 14-godišnjak. O cijelom događaju slijedi izvješćivanje nadležnog državnog odvjetništva .

U utorak, 9. prosinca u jutarnjim satima u Crikvenici, na školskom igralištu , jedanaestogodišnji dječak zadobio ja lakšu povredu u vidu opekotine uške i to uslijed eksplozije petarde. Ozlijeđenom dječaku liječnička pomoć pružena je u Domu zdravlja u Crikvenici čiji su djelatnici o svemu obavijestili policiju. Nakon prikupljanja saznanja utvrđeno je kako je petardu I. razreda u neposrednu blizinu ozlijeđenog dječaka bacio 14-godišnjak. O cijelom događaju slijedi izvješćivanje nadležnog državnog odvjetništva .

Temeljem dosadašnjih iskustava i podataka savjetujemo roditeljima, ali i svim građanima da ne poklanjaju i ne daju djeci nešto od čega bi mogla stradati. Petarde su pirotehnička sredstva čijim nespretnim i nestručnim rukovanjem mogu nastati neželjene posljedice, odnosno ozljeđivanje kako osobe koja ih koristi tako i drugih osoba koje se nalaze u neposrednoj blizini. Ozljede koje pri tome najčešće nastaju su u predjelu šaka, prstiju, lica i očiju.
Stoga, apeliramo na oprez pri rukovanju i korištenju pirotehničkih sredstava i podsjećamo roditelje da vlastitim primjerom i ponašanjem budu uzor svojoj djeci kako bi se izbjegle neželjene posljedice.



Stranica