Događaj na granici

Sinoć oko 23,35 sati u blizini mjesta Šapjane, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice između R Slovenije i R Hrvatske, policijski službenici zatekli su državljanina Srbije (1982)

 

Dana 04. prosinca u  20,45 sati od strane slovenske policije zaprimljena je dojava da dvije muške osobe namjeravaju ilegalno prijeći državnu granicu između R Slovenije i R Hrvatske. Djelatnici slovenske policije su u blizini mjesta Mala Bukovica, na udaljenosti od oko 5,5 km od tunela koji vodi prema državnoj granici između R Slovenije i R Hrvatske, zamijetili dvije muške osobe kako se pješice kreću  u pravcu R Hrvatske, a muškarci se dovode u svezu s počinjenjem težih kaznenih djela na području R Slovenije.

 
Nakon dojave, na opisanu lokaciju upućena je  ophodnja Postaje granične policije Rupa i Interventne jedinice policije Rijeka, te su policijski službenici uporabom termovizijskog uređaja za osmatranje u 23,35 sati u blizini mjesta Šapjane, u pokušaju ilegalnog prijelaza državne granice zatekli državljanina Srbije (1982). Zatečeni državljanin Srbije doveden je u službene prostorije Postaje granične policije Rupa.
 
Prema državljaninu Srbije proveden je upravni postupak kojim je doneseno rješenje o njegovom protjerivanju iz R Hrvatske. Isti će biti preuzet od strane djelatnika policije R Slovenije, radi sprovođenja daljnje kriminalističke obrade.
 
I ovom prilikom, potvrđena je dobra suradnja između policija R Slovenije i R Hrvatske gdje se sukladno Sporazumu Vlade RH i Vlade R. Slovenije o prekograničnoj policijskoj suradnji, sve informacije međusobno žurno razmjenjuju.


Stranica