Zbog krađa doveden u Istražni centar

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 31-godišnjim Riječaninom poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe. Osnovano se sumnja da je 25. studenog u poslijepodnevnim satima počinio tešku krađu u trgovini tekstilnom robom smještenoj u Trgovačkom centru „VTC“ u Viškovu. Dok je on s prodavačicom pregledavao tekstilne proizvode, drugi je 31-godišnjak otuđio metalnu kasu.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 31-godišnjim Riječaninom poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe.
Osnovano se sumnja da je 25. studenog u poslijepodnevnim satima počinio tešku krađu u trgovini tekstilnom robom smještenoj u Trgovačkom centru „VTC“ u Viškovu. Dok je on s prodavačicom pregledavao tekstilne proizvode drugi je 31-godišnjak otuđio metalnu kasu, nakon čega su se zajedno udaljili iz trgovine u nepoznatom smjeru. U kasi se nalazio novac i čekovi u vrijednosti od oko pet tisuća kuna. Metalna kasa i čekovi su tijekom kriminalističke obrade pronađeni. 

Nadalje je utvrđeno da je sredinom listopada ove godine iz jednog kombi vozila marke „Peugeot“ parkiranog u riječkom naselju Kablari otuđio novčanik, mobitel i stolarski mjerni uređaj. Vlasnika, 47-godišnjeg Riječanina oštetio je za oko deset tisuća kuna.
Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je kako je i neovlašteno posjedovao pet komada tableta koje se nalaze na popisu psihotropnih tvari.
Dana 26. studenog, nakon dovršene kriminalističke obrade, 31-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, krađe i zlouporabe opojne droge. Protiv drugog počinitelja kaznena prijava zbog počinjenja teške krađe podnosi se redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica