Otuđivali motocikle

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad šestoricom maloljetnika poradi sumnje da su počinili kaznena djela krađe motocikala na području Rijeke i Viškova. Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako su dvojica od njih u kolovozu ove godine s parkirališta u Ulici Vladivoja i Milivoja Lenca u Rijeci otuđili motocikl marke „Gilera“ riječkih registarskih oznaka.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka  proveli su kriminalističku obradu nad šestoricom maloljetnika poradi sumnje da su počinili kaznena djela krađe motocikala na području Rijeke i Viškova.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako su dvojica od njih u kolovozu ove godine s parkirališta u Ulici Vladivoja i Milivoja Lenca u Rijeci otuđili motocikl marke „Gilera“ riječkih registarskih oznaka. Motocikl su odgurali stotinjak metara dalje te ga zapalili, a vlasnika, 39-godišnjeg hrvatskog državljanina oštetili za oko sedam tisuća kuna.
Također u kolovozu, s parkirališta u Medovićevoj ulici dvojica su maloljetnika otuđili motocikl marke „Gilera“ te 41-godišnjem vlasniku pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko osam tisuća kuna.
Poduzeće „Marvel“ iz Viškova oštećeno je pak za oko pet tisuća kuna. Jedan od maloljetnika otuđio je u kolovozu njihov motocikl marke „Baotian“ s parkirališta u Stuparima na području Viškova.
Početkom listopada 51-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Medovićeve je ulice otuđen skuter marke „Aprilia“, čiji su dijelovi pronađeni kod 17-godišnjaka koji ga je i otuđio.Materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna.

Protiv svih se počinitelja podnosi odgovarajuća prijava nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.



Stranica