Lažno prijavila krađu novčanika

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 57-godišnjom njemačkom državljankom poradi sumnje da je lažno prijavila kazneno djelo. U utorak, 21. listopada prijavila je policiji kako je istog dana na njenu štetu počinjeno kazneno djelo i to za vrijeme dok se nalazila ispred bankomata u Lovranu.

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 57-godišnjom njemačkom državljankom poradi sumnje da je lažno prijavila kazneno djelo. 

U utorak, 21. listopada, prijavila je policiji kako je istog dana  na njenu štetu počinjeno kazneno djelo i to za vrijeme dok se nalazila ispred bankomata u Lovranu. Kako je sama policiji opisala, prilikom  stavljanja netom podignutog novca s bankomata u novčanik, iznenada joj je s leđa prišao nepoznati muškarac te joj istrgnuo novčanik iz ruke i pobjegao.O događaju je obavijestila recepcionara hotela u kojem je inače i odsjela, a on je zatim obavijestio i policiju. Prijavljujući navedeni događaj izjavila je kako se u novčaniku nalazilo tisuću kuna, bankovna i zdravstvena kartica.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je niz nelogičnosti i nevjerodostojnosti u izjavama koje je dala policiji te je utvrđeno kako je ipak lažno prijavila da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo. Navodeći razloge zbog čega se odlučila na ovaj čin rekla je kako ima stroge roditelje kojima je trebala opravdati „gubitak“ novca.

Kaznena prijava za lažno prijavljivanje kaznenog djela protiv 57-godišnjakinje podnosi se redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica