Narušavanje javnog reda i mira

Tijekom protekloga vikenda zabilježeno je više događaja koji se odnose na narušavanje javnoga reda i mira od kojih izdvajamo: napad na vozača taxi vozila, narušavanja javnog reda i mira ispred osnovne škole u Matuljima i u Ulici Milana Smokvine Tvrdog u Rijeci.

Tijekom protekloga vikenda zabilježeno je više događaja koji se odnose na narušavanje javnoga reda i mira od kojih izdvajamo sljedeće: 

Dana 11. listopada oko 1,45 sati u Zametskoj ulici u Rijeci, četvorica mladića verbalno su napala 26-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon što ih je isti taxi vozilom dovezao do navedenog odredišta. Izašavši iz  vozila, nisu željeli platiti račun za vožnju te su počeli lupati po vozilu prijeteći vozaču da će mu razbiti vozilo. Dvojicu od njih, u dobi od 24 i 18 godina djelatnici Interventne jedinice policije su ubrzo pronašli te se protiv istih nakon prekršajne obrade podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnoga reda i mira. Za preostalima se traga.  

U subotu, 11. listopada, oko 2,30 sati na Trgu maršala Tita, kod osnovne škole u Matuljima, javni red i mir narušavala je skupina mlađih osoba u dobi od 18 do 21 godine života. Nakon ispijanja alkoholnih pića, bacali su i razbijali staklenu ambalažu po nogostupu, obližnjem parku i školskom igralištu, razbacivali smeće iz plastičnih vrećica, a kantu za smeće bacili preko ogradnoga zida. Protiv svih sudionika podnosi se optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Dana 12. listopada oko 00,30 sati, u Ul. Milana Smokvine Tvrdoga u Rijeci, javni red i mir su narušavala sedmorica mladića u dobi od 17 do 20 godina života, na način da su se verbalno, a zatim i fizički sukobili međusobno se udarajući. Tom je prilikom jedan 20-godišnjak lakše ozlijeđen zadobivši ranu u predjelu glave. Protiv 18-godišnjaka koji ga je ozlijedio preklopnim nožem podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela teške tjelesne ozlijede u pokušaju, te optužni prijedlozi iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju. Optužni prijedlozi podnose se i protiv ostalih sudionika.


Stranica