Posjet učenika osnovne škole „Kraljevica“

Slika ri/vijesti/pocjet-ucenika-2.jpg

učenici šestih razreda osnovne škole „Kraljevica“ posjetili su Policijsku upravu primorsko-goransku

Danas, 24. listopada, našu Policijsku upravu posjetili su učenici šestih razreda osnovne škole Kraljevica. Posjeta je realizirana na zamolbu samih učenika koji su izrazili veliku zainteresiranost da se upoznaju sa radom policije, dok su učitelji ovu posjetu predvidjeli u svrhu profesionalne orijentacije učenika.

Učenici i njihovi učitelji primljeni su u dvorani za sastanke, gdje su im održana dva edukativna predavanja. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga održali su predavanje  o štetnosti konzumiranja opojnih droga, a policijski službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa održao je predavanje o opasnostima u prometu. Učenici su pokazali iznimnu zainteresiranost za održana predavanja, aktivno su sudjelovali pokazujući vlastita predznanja,  te postavili mnogo pitanja.

Nakon održanih predavanja i osvježenja ponuđenim sokovima, učenici su se upoznali sa radom Operativno-komunikacijskog centra policije. Potom su se upoznali sa Odjelom za očevide i kriminalističku tehniku, gdje su upoznati sa poligrafskim laboratorijem, laboratorijem gdje se vrše preliminarna daktiloskopska vještačenja i sustavom AFIS,  foto laboratorijem u kojemu se razvijaju fotografije sa mjesta događaja kaznenih djela, te su učenicima još pokazane signaletičke fotografije počinitelja kaznenih djela kao i sadržaj tzv. univerzalnog kofera koji se koristi pri vršenju očevida na mjestu kaznenih djela.

Na kraju gotovo dvosatnog boravka u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, uslijedilo je i malo iznenađenje. Naime, za vrijeme dok su učenici i učitelji razgledavali laboratorije Odjela za očevide i kriminalističku tehniku, kriminalistički tehničar-fotograf je netom napravljene fotografije njihova boravka izradio, te za uspomenu na posjet Policijskoj upravi poklonio fotografiju svakom učeniku i učitelju.


 

Stranica