Otkriven počinitelj razbojništva u trgovini 'NENO'

Dana 16. rujna, oko 18,15 sati ušao u trgovinu, nakon što je kupio par artikala, prišao blagajni te uz prijetnju nožem uzeo iz blagajne 4 tisuće kuna, a 45-godišnju prodavačicu lakše ozlijedio u predjelu ruke.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističku obradu nad 27-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske, a poradi sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.  

Provedenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je kako je 27-godišnji hrvatski državljanin, 16. rujna oko 18,15 sati ušao u prostor navedene trgovine, a nakon što je kupio par artikala, prišao je blagajni gdje se nalazila 45-godišnja prodavačica te uz prijetnju nožem uzeo iz blagajne 4tisuće kuna, a prodavačicu lakše ozlijedio u predjelu ruke. Nakon toga se udaljio u nepoznatom smjeru.
 
Poduzetim policijskim izvidima, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je sredstvo izvršenja kaznenoga djela, i to nož, dok je novac potrošio iste večeri u kasino klubovima. U nastavku kriminalističke obrade, nedvojbeno je utvrđeno kako je počinitelj ovoga kaznenoga djela, te se protiv njega podnosi kaznena prijava za počinjenje kaznenoga djela «Razbojništvo» opisano u čl. 218. Kaznenog zakona.
 
U konzultaciji i dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci kaznena prijava podnosi se redovnim putem.


Stranica