Otkriveni počinitelji ubojstva u tunelu Zagrad u Rijeci

Nakon višemjesečnih policijskih izvida koje su proveli djelatnici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije i „Centra za kriminalistička vještačenja“ u MUP-u RH, a u koordinaciji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom

Nakon višemjesečnih policijskih izvida koje su proveli djelatnici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije i Centra za kriminalistička vještačenja MUP-u RH, a u koordinaciji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, jučer, 3. rujna, uhićena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 38 i 31 godine života poradi sumnje da su počinili ubojstvo.
 
Nad njima je provedena kriminalistička obrada kojom je utvrđena osnovana sumnja da su 5. ili 6. svibnja ove godine usmrtili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina M.M. s područja Crikvenice, nanijevši mu kamenom teške povrede glave od kojih je i preminuo u željezničkom tunelu Zagrad u Rijeci.
 
Motiv počinjenja ovog brutalnog ubojstva je koristoljublje, a ono čime su se ova dvojica počinitelja okoristila je novčanik s novcem, ručni sat i mobitel sveukupne vrijednosti od više stotina kuna.
 
U koordinaciji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom, a po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Rijeci navedeni 38-godišnjak i 31-godišnjak, obojica iz Rijeke, dovedeni su 3. rujna 2008. godine u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.


Stranica