Zabilježeno tijekom novogodišnje noći

Slika primgor-policija.jpg

Ponovo pozivamo građane da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava jer njihovim korištenjem mogu nastati ozbiljne posljedice


 
Na području Policijske uprave primorsko-goranske ispraćaj stare i ulazak u novu 2021. godinu protekao je bez narušavanja javnog reda i mira i težih kaznenih djela.
Međutim, do sada je zaprimljena jedna prijava ozljeđivanja uslijed nestručnog rukovanja pirotehničkim  sredstvima. Riječ je o 34-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je sinoć oko 23.30 sati na balkonu svog stana na području Srdoča u Rijeci aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci uslijed čega je zadobio teške ozlijede lijeve šake.
Dojava o oštećenjima imovine od uporabe pirotehničkih sredstava nije bilo.
Stoga, ponovo pozivamo građane da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava jer njihovim korištenjem mogu nastati ozbiljne posljedice,  a pored toga prasak i buka pirotehnike negativno utječu na psihičko stanje svih.
Tijekom jučerašnjeg dana i novogodišnje noći zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih tri s materijalnom štetom, a jedna s teže ozlijeđenom osobom. Zabilježen je i jedan požar kontejnera na području Rijeke.
Svim građanima zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i povjerenju te želimo dobro zdravlje, sretniju i bolju godinu!


MUP RH želi vam mirnu i sigurnu 2021.
 



 

Stranica