Utajili 5,7 milijuna kuna poreza

Slika /1001.jpg

Kaznena djela počinili kao odgovorne osobe dvije ugostiteljske tvrtke s područja Primorsko-goranske županije

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Porezne uprave  Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim i 44-godišnjim makedonskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
Sumnja se da su kaznena djela počinili kao odgovorne osobe dvije ugostiteljske tvrtke s područja Primorsko-goranske županije. Naime, policija sumnjiči hrvatskog državljanina da je kao odgovorna osoba jedne od spomenutih tvrtki u 2016. i 2018. godini nije obračunao i platio porez na dodanu vrijednost na obavljene isporuke dobara i usluga. Također, sumnja se da u 2014., 2016. i 2018. godini u Državni proračun nije uplatio porez na dohodak od kapitala na  novčana sredstva izuzeta iz tvrtke u privatne svrhe. Državljanin Makedonije sumnjiči se za istovrsne protuzakonite radnje, koje je kao odgovorna osoba druge tvrtke počinio tijekom 2015. i 2017.  godine.
Na ovaj način zajedno su oštetili državni proračun Republike Hrvatske za oko 5,7 milijuna kuna.
Obojica su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine.
 

Stranica