Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika PROMET/Kikovica%204-19%20(2).jpg

Navedenim nadzorom na dionici državne ceste D3 evidentirano je 11 prekršaja zbog neposjedovanja zimske opreme na zimskoj dionici.

FOTO: Ilustracija

U utorak, 23. studenog od 9 do 15 sati proveden je pojačani nadzor zimske opreme i osovinskog opterećenja vozila na dionici državne ceste D3 na području Kamenjaka  i na Kukuljanovu, odnosno na dionici županijske ceste ŽC 5205. U provedbi pojačanog nadzora uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske, sudjelovali su i djelatnici mobilne jedinice carine i djelatnici inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, koji su provodili nadzor osovinskog opterećenja vozila.

Sveukupno je kontrolirano 113 vozila, odnosno 83 osobna vozila, 29 teretnih vozila i jedan autobus. Utvrđena su 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to: 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, po šest prekršaja tehničke neispravnosti vozila i korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja pretjecanja i obilaženja vozila, dva prekršaja prekoračenja najveće dopuštene mase teretnih vozila, po 1 prekršaj vožnje neregistriranog vozila i vožnje bez upaljenih kratkih svjetala te još 28 ostalih prekršaja. Navedeni prekršaji utvrđeni su kod 45 osobnih i 19 teretnih vozila.

Iz prometa je izdvojeno jedno osobno vozilo zbog neposjedovanja zimske opreme i tehničke neispravnosti vozila. Navedenim nadzorom na dionici državne ceste D3 na Kamenjaku evidentirano je 11 prekršaja zbog neposjedovanja zimske opreme na zimskoj dionici.

Policija će i u narednom razdoblju provoditi pojačane mjere radi sprječavanja činjenja prometnih prekršaja i svih drugih kažnjivih radnji te se također i nadalje provoditi kontrola zimske opreme vozila. Od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2022. godine obvezna je zimska oprema za sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje na cestama. S obzirom da je vožnja u takvim uvjetima otežana, savjetujemo vozačima dodatni oprez u vožnji zbog povećane opasnosti od nezgoda.

Stranica