​Rab: Policija ga kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama

  • Slika /2021/08/RAB-GLAVNA.jpg
  • Slika
  • Slika

Policija je na terenu 58-godišnjaka pronašla 15 zasađenih stabljika indijske konoplje, ali i u domu drogu marihuanu, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela 

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Policijske postaje Rab dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Riječ je o osumnjičeniku kojega su policijski službenici zatekli na području Lopara na Rabu gdje je neovlašteno zasadio i uzgajao indijsku konoplju od koje se proizvodi droga marihuana.

Pri tome je pronađeno 12 stabljika indijske konoplje, visine od 80 cm do 148 cm, ali i tri stabljike zasađene u teglama, kao i devet stabljika pripremljenih za sušenje na istoj parceli koje su oduzete. Osim navedenog, temeljem naloga županijskog suca istrage, provedena je i pretraga doma i prostorija na području Lopara,  u vlasništvu 58-godišnjaka, gdje je pronađeno oko devet grama biljne materije nalik na drogu "marihuana", 200 grama smeđe praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava,  zatim 11 staklenki s tragovima zelene sasušene biljne materije nalik na drogu "marihuana", pet tableta za koje nije imao medicinsku dokumentaciju te digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Zbog osnova sumnje u počinjenje dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nakon završetka kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica