Policija s građanima i turistima

  • Slika 2022/Jadranovo%2003.8.(2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim korisnih savjeta i uputa, građanima su podijeljeni promidžbeni materijali koji se odnose na samozaštitu i prevenciju kaznenih djela imovinskog kriminaliteta

FOTO: PU primorsko - goranska 

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske nastavili su kroz info punktove informirati i savjetovati građane i turiste o prevenciji kaznenih djela i važnosti samozaštitnog ponašanja. 

Tako je na području Policijske postaje Crikvenica u suradnji sa slovačkim kolegama najprije organiziran obilazak plaže ispod hotela „Novi Spa Hotels & Resort“  i Bribirske obale u Novom Vinodolskom, uz podjelu letaka građanima i turistima na temu prevencije krađa na plažama i provala u vozila, a potom je održan i info punkt u Jadranovu što je privuklo pažnju kako domaćih, tako i stranih državljana, kojima je savjetovano da ne zaboravljaju na temeljna sigurnosna pravila kojih se pridržavaju i u svojoj zemlji. Osim korisnih savjeta i uputa, građanima su podijeljeni promidžbeni materijali koji se odnose na samozaštitu i prevenciju kaznenih djela imovinskog kriminaliteta (provale u domove i vozila, drske krađe, krađe na plažama, krađe motocikala, bicikla i dr.).

Na području Policijske postaje Krk, u Omišlju u suradnji sa slovenskim kolegom, uz obostranu komunikaciju s građanima i turistima o sigurnosti na ljetovanju i prevenciji imovinskog kriminaliteta, podijeljeni su i letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ sa korisnim savjetima roditeljima i osobama koje skrbe o djeci, ali i kaznenim odgovornostima.
Nastavila se i kontinuirana podjela letaka stranim državljanima na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi. Ukupno je podijeljeno cca 130 letaka.

Sljedeći tjedan policija će nastaviti svoje preventivne aktivnosti  na području Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Lukovdola, Severina na Kupi, Rabu i riječkoj plaži „Kostanj“.
 
 
 

Stranica