Otuđili parfeme u vrijednosti 120.000 kuna

Slika /uhicenik05.jpg

Policija dvojac sumnjiči za počinjenje 21 kazneno djelo krađe parfema čime su počinili materijalnu štetu od gotovo 120.000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
 
Riječ je o osobama koje su u protekla dva mjeseca na području Opatije, ali i Crikvenice, Krka i Rijeke,  počinile 17 kaznenih djela krađe parfema. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su u navedenom razdoblju istovrsna četiri kaznena djela krađe počinili i na području Istarske županije. Počinjena materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Zagrebu.
Tijekom istraživanja manja količina otuđenih parfema je pronađena i bit će vraćeni u trgovine. Također je istraživanjem otkriveno kako je 18-godišnjak uz spomenuta, 23. prosinca 2020. počinio i kazneno djelo teške krađe na drzak način na području Zameta u Rijeci. Tu je ,naime, iz kioska od djelatnice otuđio sedam tisuća kuna.
 
Poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe, pa je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

Stranica