Otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

  • Slika Droga/Droga-Opatija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pronađeno je 16 posuda s po jednom stabljikom indijske konoplje, visine između 12 i 95 centimetara, prijenosni šator za uzgoj biljaka s pripadajućom opremom, lampa ...

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenoga. Sveukupno je pronađeno 16 posuda s po jednom stabljikom indijske konoplje, visine između 12 i 95 centimetara, prijenosni šator za uzgoj biljaka s pripadajućom opremom, lampa, grijalice, ventilatori i druga potrebna oprema. Također, pronađeno je i nekoliko vrećica sa sasušenom biljnom materijom nalik indijskoj konoplji ukupne težine 15-ak grama, 30 sjemenki indijske konoplje i drugi predmeti.
Pronađeni predmeti su oduzeti, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je neovlašteno nabavio, zasadio i uzgajao indijsku konoplju od koje se dobiva droga marihuana u namjeri daljnje prodaje.
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 28-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 

Stranica