Obavijest građanima: I u travnju podnošenje zahtjeva za osobne iskaznice subotom

Slika A%20Nove%20Fotke/%C5%A0alter%20sala%20-%20novo%20(2).jpg

Pozivamo građane da i u subotu, 29. travnja, bez najava ili naručivanja i uz vrlo malo čekanja podnesu zahtjev za novu osobnu iskaznicu   

FOTO: ilustracija

Zbog višemjesečnih pojačanih gužvi na poslovima prijavništva i osobnih isprava, Policijska uprava primorsko-goranska obavještava građane da će na lokaciji Žrtava fašizma 3 u Rijeci organizirati rad  četiri nadolazeće subote, i to:  1.4.2023, 15.4.2023., 22.4.2023. i 29.4.2023. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

Građani će subotom isključivo  moći podnijeti zahtjeve za zamjenu/izdavanje osobne iskaznice.

Važno je napomenuti da zahtjeve za izdavanje osobne iskaznice zbog prethodne promjene adrese prebivališta  građani neće moći obaviti subotom već u uredovnom radnom vremenu Odjela za prijavništvo i osobne isprave.
 
Podnošenje zahtjeva  za izdavanje/zamjenu osobne iskaznice  prakticiralo se radom   subotama u mjesecu   ožujku i travnju   2023.  godine, ali je praćenjem broja podnijetih zahtjeva uočen nedovoljan odaziv građana, pa ovim putem pozivamo građane  da prije svega izvrše uvid u svoju  osobnu iskaznicu i utvrde je  li istekla ili je važeća te da kroz  najavljene subote  podnesu zahtjev za  izdavanje/zamjenu  osobne iskaznice.  Napominjemo da za podnošenje zahtjeva  nije potrebna posebna najava ili naručivanje već se uz vrlo malo čekanja obrade zahtjevi svih građana.    

Ponovo podsjećamo građane da za pojedine upravne poslove mogu koristiti  e-Usluge MUP-a RH  te na taj način smanjiti vrijeme čekanja u redovima i pojačane gužve.
 
Za dostavu upita i podneske iz domene upravnih poslova građane upućujemo na adresu  elektroničke pošte upravnih poslova pupg.upravni@mup.hr.

Stranica