NAJAVA: Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala

Slika /5.jpg

Pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila

FOTO: Ilustracija

U utorak, 4. svibnja od 14 do 19 sati na području grada Rijeke prometna policija će pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikala.
Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj vozača mopeda i motocikla,  a kolji su i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.
U prva četiri mjeseca 2021.  godine na području  ove Policijske uprave smrtno je stradao jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla, osam ih je teško, a 20 lakše ozlijeđeno.
Stoga je prvenstveni cilj pojačanog nadzora zaštita ove skupine sudionika u prometu. Međutim, valja istaknuti kako je za sigurno sudjelovanje vozača mopeda i motocikla važno ne samo njihovo odgovorno ponašanje i pridržavanje prometnih pravila i propisa, već da su i vozači drugih vozila svjesni njihove prisutnosti na cestama.
Jednako kao i prethodnih godina, pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila.
Tijekom pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala policija će nadzirati i sve ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise činjenjem prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Podsjećamo, tijekom ovog tjedna provodi se i preventivno - sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda, pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.  Cilj akcije je potaknuti vozače da sa svojim mopedima i motociklima u stanicama za tehnički pregled  vozila pristupe besplatnom tehničkom pregledu, kako bi sigurno  sudjelovali u prometu te tako smanjili mogućnost prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila
 

Stranica