U okviru akcije "Manje oružja-manje tragedija"

Slika 2021/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA-bro%C5%A1ura%202.jpg

Posebno molimo građane da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi

FOTO: Ilustracija

U posljednjih tjedan dana policija je evidentirala predaje minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Rijeke, Opatije, Matulja i Crikvenice u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predali policiji. Riječ je o tri ručne bombe, pet pištolja, jednom pištoljskom metku i 103 komada različitog streljiva koja su preuzeli službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.

Podsjećamo da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Posebno molimo građane da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Detaljne informacije o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

Stranica