U akciji u okviru ROADPOL -a - svih 13 kontroliranih teretnih vozila zatečeno u prekršaju

Slika 2021/kamion.jpg

Tijekom akcije kontrolirano je 13 teretnih vozila od kojih su svi zatečeni u prekršaju

FOTO: PU primorsko - goranska

Ovaj tjedan na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području zemalja Europske unije, provodi se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u prometu.
U sklopu toga jučer, 10. veljače od 10 do 15 sati održana je i ciljana akcija na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, a u suradnji s djelatnicima Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta, Mobilne jedinice carine i djelatnicima CVH s mobilnom stanicom za tehnički pregled.

Tijekom akcije kontrolirano je 13 teretnih vozila od kojih su svi zatečeni u prekršaju. Kod sedam vozila utvrđeno je prekoračenje osovinskog opterećenja, odnosno pretovar vozila, dok su za njih šest prilikom kontrole na mobilnoj stanici, ovlašteni djelatnici Centra za vozila Hrvatske utvrdili višestruke tehničke nedostatke, ali i opasne nedostatke (neispravni sustav kočnica itd.)  zbog kojih su isključeni iz daljnjeg prometa te su im zbog toga privremeno oduzete registarske pločice.

Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja prekoračenja dozvoljenog radnog vremena vozača i pet ostalih prometnih prekršaja. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Podsjećamo da se tjedni nadzor teretnih vozila i autobusa provodi u okviru ROADPOL-ove ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama do kraja ovo tjedna, odnosno do 13. veljače.

Stranica