​Na Krku pronađena četiri ilegalna laboratorija za uzgoj kanabisa, pritvoreno troje osumnjičenika

  • Slika /2022/KRK-LAB-GLAVNA-12.2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge –„laboratorij", ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Kaznenom prijavom protiv dvoje slovenskih i jednog hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje krčke policije, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.
 
Riječ je o istraživanju kojim su na području otoka Krka pronađena četiri laboratorija za uzgoj kanabisa (u konačnici droge marihuna), s video nadzorom i sustavom za daljinsko i vremensko reguliranje upravljanja uzgojem zasađenih gotovo 400 stabljika indijske konoplje, visine od 13 do 110 cm. Naime, nalogom suca istrage nadležnog Županijskog suda provedene su pretrage nekoliko stambenih objekata, prostora i osobnih vozila na području općina Malinska i Vrbnik na otoku Krku te na području Jelenja u okolici Rijeke. Njima se koriste dvoje osumnjičenih Slovenaca, starosti 28 i 35 godina, kao i 43-godišnji hrvatski državljanin.
 
Pretragom je pronađeno oko šest kilograma droge marihuana, 24 šprice s uljem kanabisa, zatim velika količina sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge –„laboratorij" (šatori s osvjetljenjem, sustav video nadzora, digitalna oprema i vage za precizno mjerenje, prijenosna računala i sl. ), ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.
 
Istraživanjem je utvrđeno kako su tijekom prethodne 2021. godine troje osumnjičenika iznajmili četiri stambene jedinice u navedenim mjestima na otoku Krku te se organizirali i uspostavili sustav za ilegalni uzgoj  kanabisa (u konačnici droge marihuana), zasađivanjem stabljika indijske konoplje u kontroliranim uvjetima (laboratorij), a u svrhu daljnje preprodaje droge marihuana na ilegalnom tržištu.
 
Pod osnovom sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svo troje osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

Stranica