​Na društvenoj mreži otvorio lažni profil pa materijalno oštetio dvije osobe

Slika /2022/ZOP-MUP-FOTO-zastita_osobnih_podataka_shutterstock_175801847-8.4..jpg

Zlouporabivši osobne podatke hrvatske državljanke na jednoj od društvenih mreža, 24-godišnji osumnjičenik je otvorio lažni profil i objavio oglase za prodaju, a kojima je potom oštetio dvije osobe

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznene prijave protiv 24-godišnjeg hrvatskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Crikvenica u suradnji sa službenicima Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Riječ je o osumnjičeniku koji je zlouporabio profil 69-godišnje hrvatske državljanke na jednoj od društvenih mreža, odnosno, otvorio je lažni profil s njezinim osobnim podacima. Osim toga je u dva navrata tijekom ove godine objavio oglase za prodaju na koje su se javile dvije hrvatske državljanke.

Tako ih je doveo u zabludu i s njima komunicirao putem poruka dogovorivši kupoprodaju. One su mu povjerovale te za isto uplatile novac čime ih je oštetio za ukupno tri tisuće kuna.
 
Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare, 24-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica